Sommarhälsning

5 juli, 2021 | Okategoriserade

Det känns som om vi har haft sommarvärmen här ett tag nu så nu börjar vi bli redo för semester. På VBAB har vi haft ett första halvår där vi lagt mycket tid på vårt hållbarhetsarbete och fortsatta renoveringar av flera av våra fastigheter.

Hållbarhetsresan har börjat

Vi har installerat våra första laddstolpar och anlägger just nu vår andra solcellsanläggning på en av våra fastigheter på Norra Strandgatan. Den första finns på taket på vårt nybyggda hus på Oxtorgsgatan. Ett led i hållbarhetsarbetet är rekryteringen av Joachim Forsberg med vars hjälp vi kan utöka satsningen på energieffektivitet och klimatsmarta fastigheter.

Vindar blir lägenheter

VBAB fortsätter att skapa citynära lägenheter. I en av våra centrala fastigheter i city bygger vi om den outnyttjade vinden till nio yteffektiva lägenheter uppdelat på ettor, tvåor och treor. Byggnationen påbörjas i mitten av juni och lägenheterna beräknas stå klara till nästa sommar. Vi identifierade den här möjligheten för flera år sen, men det har tagit ett tag innan vi har fått klart i alla instanser, så nu ser vi verkligen fram emot att få sätta igång projektet.

VBAB❤️HV71

VBAB och HV71 har en lång historia ihop och vi har varit en av klubbens stora sponsorer under årtionden Det var en stor sorg för oss alla när HV i våras åkte ur SHL. För att visa vårt stöd även i motgång utökade vi vår sponsring, nu när HV kanske behöver det som mest. Nu hoppas vi på ett återtåg till SHL!

Vi önskar alla våra hyresgäster och samarbetspartners en riktigt härlig sommar!

 

Johan Rosenquist med personal