Inflyttning

Tillträde

Du har rätt att tillträda bostaden på den utsatta inflyttningsdagen kl. 12.00. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en lördag, söndag eller annan allmän helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag kl. 12.00.

Nycklar

Hämtning av nycklar sker på vårt kontor om inget annat har avtalats.

Besiktning

Det görs alltid en besiktning av lägenheten innan tillträde för att säkerställa att utflyttande hyresgäst har flyttstädat lägenheten. Vi gör även en besiktning för att kontrollera lägenhetens skick.

Hemförsäkring

För att bo hos oss måste du ha en hemförsäkring. Hemförsäkring är en bra investering om något skulle hända, som till exempel brand- eller vattenskador. Har du ingen försäkring kan du bli skyldig att betala ersätta för de kostnader som uppstått i din lägenhet.

El-abonnemang

När du flyttar till nytt boende behöver du dels teckna ett el-abonnemang för din nya lägenhet, dels avsluta ditt gamla abonnemang på den förra adressen. Du kan kontakta Jönköpings Energi på 036-108200 för att teckna ett el-abonnemang.

TV/Bredband

I våra fastigheter finns det via Com Hem kabel-TV, bredband och IP-telefoni. Grundutbudet från Com Hem ingår i hyran. Kontakta Com Hem för att teckna fler abonnemang 0771-550000.

I våra fastigheter finns Öppen Fiber installerad där vi erbjuder bredband, TV och telefoni från olika leverantörer. Logga in på www.bredbandswebben.se för att se vilka erbjudande som finns.

Anmäl ny adress

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.